Werkvit - Vitaliteit binnen jouw organisatie | Groningen - Paterswolde
482
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-482,page-child,parent-pageid-287,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Werkvit

Tegenwoordig is het belangrijk om als bedrijf aandacht te besteden aan onderwerpen die een grote rol spelen in de huidige maatschappij. Eén van deze onderwerpen is gezondheid. In ons dagelijks leven neemt de leef- en werkdruk toe. Meer stress, minder beweging of ontspanning. Dat betekent minder gezonde en vitale mensen.

De leefstijl is de keuze van de medewerker, maar als werkgever kun je medewerkers wel bewust maken van hun leefstijl. Investeren in de gezondheid van je werknemers verdient zichzelf terug want vitaliteit zorgt niet alleen voor gezondheid maar ook voor daadkracht, motivatie en tevredenheid wat uiteindelijk resulteert in hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Gezondheidsmetingen

De Vitcheck bestaat uit de volgende onderdelen
: Leefstijlgesprek, lengte, gewicht, BMI, middelomtrek en vetpercentage meting, Bloeddrukmeting en hartfrequentie in rust, Glucosebepaling en Longfunctietest.

Rapportage & Advies

De medewerkers krijgen na de Vitcheck een persoonlijk advies met betrekking tot hun eigen leefstijl, fitheid en gezondheid. Indien gewenst kunnen op bedrijfsniveau de resultaten op overzichtelijke wijze gerapporteerd worden. Hierdoor wordt direct duidelijk waar winst te behalen is voor de organisatie op het gebied van leefstijl en gezondheid.

Duurzaam

Het belangrijkste is het structureel borgen van vitaliteit binnen de organisatie. Hiervoor zal er een plan op maat worden gemaakt waarbij er wordt ingespeeld op wensen, behoeften en mogelijkheden van de organisatie. Interesse? Vraag een offerte op via info@leefvit.nl

WERKWIJZE

 

De Vitcheck wordt afgenomen in een aparte ruimte binnen de organisatie en duurt ongeveer 45 minuten. Hierbij vindt een uitgebreide kennismaking plaats en wordt er informatie verzameld over de eet, beweeg- en leefstijlgewoonten. Daarnaast worden er verschillende metingen uitgevoerd zoals:

  • Lengte, gewicht, BMI, middelomtrek en vetpercentage
  • Bloeddrukmeting en hartfrequentie in rust
  • Glucosebepaling
  • Longfunctietest

De Vitcheck kan eventueel uitgebreid worden met een conditietest.

 

Na de Vitckeck krijgen de medewerkers een persoonlijk advies met betrekking tot hun eigen leefstijl, fitheid en gezondheid. Daarnaast gaan we samen in gesprek om de resultaten te vertalen naar eigen doelen.

 

Indien gewenst kunnen op bedrijfsniveau de resultaten op overzichtelijke wijze gerapporteerd worden, zodat direct duidelijk is waar winst te behalen is voor de organisatie op het gebied van leefstijl en gezondheid.

 

Het belangrijkste is het structureel borgen van vitaliteit binnen de organisatie. Hiervoor zal er een plan op maat worden gemaakt waarbij er wordt ingespeeld op wensen, behoeften en mogelijkheden van de organisatie. Denk aan:

  • Jaarlijkse herhaling Vitcheck
  • Actieve workshops
  • Informatieve lezingen
  • Leefstijlspreekuur