Recept - Quiche met prei, paprika en spekjes - Leefvit
16096
post-template-default,single,single-post,postid-16096,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Recept – Quiche met prei, paprika en spekjes

Recept – Quiche met prei, paprika en spekjes

Vandaag deel ik een quiche met prei, paprika en spekjes met jullie. Deze kun je al hoofdgerecht eten of je serveert deze voor meerdere personen met daarbij een lekkere salade.

Ingrediënten:
    • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooit)
    • 2 preien
    • 1 rode paprika
    • 150 gram spekjes
    • 2 eieren
    • 75 gram geraspte 30+ kaas
    • knoflookpoeder
    • kerriepoeder
    • paprikapoeder
Doen:

Verwarm de oven voor op 200/220 graden. Bekleed de quiche of taartvorm (+/- 26cm) met bladerdeeg en zorg dat deze helemaal bedekt is. Snijdt de preien in ringen en ook de paprika in stukjes. Bak vervolgens de spekreepjes in een droge pan goudbruin en voeg daarna de prei en paprika toe. Laat dit geheel ongeveer in 10 minuutjes gaar worden. Strooi op eigen inzicht een beetje knoflook-, kerrie- en paprikapoeder door het mengsel heen en doe alles vervolgens in de quiche of taartvorm. Klop vervolgens de twee eieren glad en strooi deze over het geheel. Maak het af door op de bovenkant de kaas te strooien en bak de quiche met prei, paprika en spekjes voor ongeveer 30 minuten af.

Eet smakelijk!

Geen reactie's

Geef een reactie