Carrot cake met sinaasappel en walnoten - Leefvit
16224
post-template-default,single,single-post,postid-16224,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Carrot cake met sinaasappel en walnoten

Carrot cake met sinaasappel en walnoten

Het is bijna weer Koninsdag en door de kleur van de ingrediënten bracht me dit op het idee om deze carrot cake met sinaasappel en walnoten met jullie te delen. Niet alleen een goed idee voor Koningsdag maar een simpel, voedzaam en lekker tussendoortje die altijd mee kan voor onderweg.

Ingrediënten:
    • 200 gram wortel (rasp)
    • 150 gram volkoren tarwemeel
    • 3 eieren
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 20 gram honing
    • ¼ schil van een sinaasappel (rasp)
    • 25 gram rozijnen
    • 50 gram gehakte walnoten (bewaar een paar voor de topping)
    • 2 theelepels kaneel of koek- en speculaaskruiden

Doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel fijn, dit kan met een rasp, keukenmachine, blender of staafmixer. Doe alles in een beslagkom en voeg hier alle overige ingrediënten aan toe (150 gram volkorentarwemeel, 3 eieren, een theelepel bakpoeder, 20 gram honing, schil van een ¼ sinaasappel, 25 gram rozijnen, 35 gram gehakte walnoten en 2 theelepels kaneel of koek- en speculaaskruiden). Maak hier een glad mengsel van. Bekleed de cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in.

Bak de cake vervolgens af door deze 30 minuten in de oven te zetten. Iedere oven is anders dus kijk af en toe even, de cake is klaar als een saté prikker er schoon en droog uit komt. Laat de carrot cake met sinaasappel en walnoten vervolgens nog even afkoelen, gebruik voor de topping nog wat walnoten of eventueel kwark en daarna is hij klaar om aangesneden te worden.

”Tip: Snijd de cake in plakken en verpak een gedeelte en stop dit in de diepvries.”

Eetsmakeijk!

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie