ZwangerFit - Leefvit | Groningen / Paterswolde
15595
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15595,page-child,parent-pageid-480,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Zwangerfit

Tijdens de zwangerschap krijgt je lichaam best veel te verduren. Er vinden met name grote veranderingen plaats in de belasting van je rug, bekken, bekkenbodemspieren en hormoonhuishouding. Daarom biedt Leefvit het YVLO-ZwangerFit®-programma aan waarbij je werkt aan je conditie, behoud van fitheid, stabiliteit, mobiliteit en vitaliteit. Er is daarbij veel aandacht voor (lage)rug-, buik- en bekkenbodemspieren, zodat klachten kunnen worden voorkomen. Je kunt al starten met ZwangerFit® vanaf je tiende zwangerschapsweek. Groot voordeel van vroeg starten, is dat je conditie, fitheid en spierkracht nog vrij goed op niveau zijn. Door gericht en tijdig te gaan trainen, is het makkelijker om dit zo lang mogelijk zo te houden. Dat is niet alleen fijn tijdens je zwangerschap, maar kan ook een positieve invloed hebben op je bevalling en op het herstel daarna.

 

 

WERKWIJZE

 

Intake

De intake duurt ongeveer een half uur. Hierbij vindt een uitgebreide kennismaking plaats en wordt er informatie verzameld over jouw zwangerschap. Ook je eet- beweeg en leefgewoonten nemen we door en bespreken we je wensen, doelen, verwachtingen en ervaringen.

 

Inhoud

De actieve lessen van YVLO-ZwangerFit® zijn veelal gebaseerd op de principes van aerobics en fitness. Ze hebben een vaste opbouw: eerst een warming up en lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren, met extra aandacht voor het bekken en de bekkenbodem. Er wordt geëindigd met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. YVLO-ZwangerFit® bevat ook drie theorielessen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op je zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op de functie en mogelijke klachten van het bekken, lage rug, bekkenbodemspieren en het totaal functioneren. Partners zijn welkom bij één van de theorielessen.

 

Trainingstijden en locatie:
Dinsdag: 09.00-10.00 uur
Woensdag 18.00-19.00 uur

 

Sportrade fit- & wellness
Hoofdweg 266
9765 CM Paterswolde

 

TARIEVEN


Het YVLO-ZwangerFit®-pakket bestaat uit een intakegesprek, tien trainingen en drie theorielessen en kost €215,–. Ben je een keer verhinderd, meld je dan telefonisch even af. De tien lessen moeten in twaalf weken verbruikt worden. Ben je er een keer een hele week niet? Geen probleem, je mag dus twee lessen kosteloos inhalen.

 

Daarna kun je een vervolgpakket kopen:
5 lessen: €60,– (te verbruiken binnen zes weken)
10 lessen: €110,– (te verbruiken binnen twaalf weken)
Mocht je aan het einde van je zwangerschap nog lessen over hebben, dan kun je deze gebruiken voor MamaFit trainingen na je bevalling (restitutie is niet van toepassing).

 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van een zwangerschapscursus. Je kunt hierover bij je zorgverzekeraar informeren.

 

Liever één op één training, kijk voor meer informatie onder Personal Training of mail naar info@leefvit.nl

 

EXTRA
Yvlo-ZwangerFit® is een beschermde titel en wordt altijd door een gediplomeerd en speciaal opgeleide trainer/coach gegeven. Het trainingsprogramma is ontwikkeld door ervaren (bekken)fysiotherapeuten in opdracht van de Nederlandse Verenging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pré-, en postpartum gezondheidszorg (NVFB).